22 Ağustos 2012 Çarşamba

İnceleme: Dark Kiss

Michelle Rowen'ın Nightwatchers serisinin ilk kitabı olan Dark Kiss, 2011'de ciltli, 2012'de ise ciltsiz edisyonu ile kitap severler ile buluştu. Bizleri yeni bir tür melek mitiyle tanıştıran kitapta, her şey bir öpücükle başlıyor.



*Düşük dereceli spoiler alarmı.

348 sayfalık romanda, Samantha'nın nicedir hoşlandığı yakışıklı çocuk tarafından mucizevi bir şekilde öpülmesine tanık oluyoruz. Bu öpücüğün ardından ruhunu yitiren genç kız, bir Gri'ye dönüşüyor ve sokakta tanıştığı "kafası karışık" melek Bishop ile, yeni yeteneklerini kullanarak zorlu bir maceraya atılıyor. Bishop'ın önderlik edeceği melekleri ve şeytanları, Samatha'nın "yön bulma gücü" sayesinde tespit edip, garip ve vahşi bir ritüel ertesinde kendi safına katması gerekiyor. Ekip tamamlandığında, Bishop tüm şehri sarmalayan Grilerden kurtulmayı ve yeni Grilerin yaratılmasını önlemeyi amaçlıyor.



Griler, tek bir öpücükle insanın ruhunu emebilen ve ironik bir şekilde insanlara seksi gelen yaratıklar. İnsan ruhu için sürekli açlık çekiyorlar ve artık ruhları olmadığı için üşüyorlar. Bu şartlarda yaşamaya alışamayan Samatha'nın, ilk zamanlar açlığını yiyeceklerle bastırmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Fakat her Gri gibi onun da açlığı, sadece insan ruhu emdiğinde kısmen tatmin olacak türden bir açlık. İnsan ruhu emdikten sonra daha fazlasını isteyeceği ve sonunda kontrolden çıkıp, bir tür zombiye dönüşeceği için de kendine engel olması gerekiyor. Üstelik şehirdeki tek Gri de kendisi değil; Griler her tarafı sarmış durumda ve insanların ruhlarını emmekten geri durmuyorlar.

Romandaki kırılma noktalarından biri de Samatha'nın, bebekken evlat edinildiğini öğrendiği anda yaşanıyor. Hali hazırda hayatını birçok yönden sorgulayan Samantha, neden diğer Grilerinden farklı olduğunu keşfetmeye çalıştığı sırada, tüm bu çılgınlığı başlatan ve "Kaynak" olarak adlandırılan şeytanın halası olduğunu öğreniyor. Ya melek Bishop'a ya da bu son derece güçlü ve gizemli kadına güvenmek zorunda. İşte böylece "büyük seçim" başlıyor.

Çarpıcı konusu ve örümcek ağı gibi örülmüş kurgusuyla Dark Kiss, yer yer Samantha'nın sızlanmaları ile durgunlaşsa da genellikle tempolu bir yapıda ilerliyor. Son tahlilde, şans verilmeyi hak eden yeni genç yetişkin kitaplarından biri olduğunu ortaya koyuyor.

Puan: 4

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...