23 Şubat 2013 Cumartesi

İnceleme: Born at Midnight

Doğaüstü güçlere sahip gençlerin yaz kampına hoş geldiniz.



398 sayfa ve 42 bölümden oluşan Born at Midnight, aileleri tarafından "sorunlu" olarak görülen, aslında doğaüstü güçlere sahip gençlerin toplanarak, kendilerini ve birbirlerini tanımaya çalıştıkları bir kampta geçen olaylara odaklanıyor.



Kitap üçüncü şahıs bakış açısıyla anlatılıyor ve ana karakter Kylie'nin ebeveynlerinin boşanma haberiyle açılıyor. Buradan yola çıkarak, kitapta gençlerin ailevi sorunlarına da ucundan değinileceğinin ilk sinyallerini almış oluyoruz. Kylie'nin "Buz Kraliçesi" adını taktığı mesafeli annesi ve orta yaş krizindeki babası pek sahip olmak istenilecek türden ebeveynler değiller.

Kylie thought hell would be announcing a snow day before she agreed with anything her mom said.


Kylie, sürprizi kaçmaması için belirtmeyeceğim bir nedenden ötürü psikolojik yardım gören bir genç kız. Annesi de doktor tavsiyesine uyarak kızını kampa yazdırıyor. Aslında bu kampta doğaüstü güçleri olan çocukların buluştuğundan haberi yok. Kampta Kylie, hem kendi başına gelenleri sorguluyor hem de bir vampir olan Della ve cadı Miranda ile arkadaşlık kuruyor. Tabii kurtadam Lucas ve duyguları manipüle edebilen peri çocuk Derek ile de ufak tefek "maceraları" oluyor.

Yazarın olayları dallandırıp budaklandırmadan anlatması ve kamptaki süper güç sentezi sayesinde, bu uzun kitabı okurken sıkılmadım. Yer yer House of Night/Gece Evi'ni hatırlatan roman, ortaya pek farklı bir şey koymasa da eğlenceli anlar yaşatıyor.

Puan: 3

6 yorum:

  1. Küçük Yazar23 Şubat 2013 16:00

    Bana "PARANORMAL"'I HATIRLATTI. kURTADAM,PERİ FELAN :/

    YanıtlaSil
  2. Sanki biraz The Secret Circle dizisini anımsattı ama :D Hoş bir kitap...

    YanıtlaSil
  3. Kızın etek detayı olmasa kapağı çok hoş bir kitap =)

    Konusu da dediğin gibi pek farklı değil ama içinde bir çok tür olmasıyla insanda boş bir vakitte okuma isteği uyandırıyor.

    Ve bana da The Secret Circle dizisini anımsattı =D

    YanıtlaSil
  4. Gençlerin kendi başlarına toplandığı iması mı çıktı acaba yazımdan da öyle düşündünüz bilmiyorum. = ) Shadow Falls, devlet tarafından bilinen, başında kamp liderleri (yaşça büyük doğaüstü güçlere sahip kişiler) bulunan disiplinli bir kamp. = )

    YanıtlaSil
  5. bu kitap türkçeye çevrildimi acaba çevrildiyse türkçe adı nedir

    YanıtlaSil
  6. Hayır, dilimize çevrilmedi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...