25 Şubat 2014 Salı

3 Blogger İle "Sayfaları Çevirirken"

2014'ün ilk etkinliğine hoş geldin! 

Aşağıda blogger arkadaşlarla belirlediğimiz soruları ve cevaplarımı bulabilirsin. Sen de katılmak istersen, konuyu blogunda işleyebilirsin. Linklere tıklayarak blogları ziyaret etmeyi de unutma. 




*Bu da görselimizin .gif hali: Tık!



  1. En son hangi kitaba 5 üzerinden 5 puan verdin? 
    The Secret Adventures of Charlotte Brontë/Aşk Peşinde: Charlotte Brontë'nin Gizli Maceraları isimli kitabı çok beğenmiş ve 5 üzerinden 5 vermiştim. Fakat kitabın Türkçe adındaki "Aşk Peşinde" eki, aslında kitabı okurlarımızın yanlış yorumlamasına neden olabilir. Çünkü daha çok gizemli bir suç romanı havasındaydı ve aşk geri plandaydı. 
  2. En son hangi kitaba 5 üzerinden 1 puan verdin?
    Music of the Heart. (Yorumumu okumak istersen tıkla.) Gerçekten okurken "haydi ama!" dedirtebilecek kadar inanması güç, sevmesi daha da güç karakterleri olan bir romandı.
  3. Alışveriş listende hangi kitaplar var?
    Şu anda almayı düşündüğüm kitaplar arasında yeni bir şey yok. Türkçe isimleriyle Fedailerin Kalesi Alamut ve Foucault Sarkacı diyorum. Gerçi bu liste çok sık değişiyor. = )
  4. Yılın ilk gününden bu yana kaç kitap okudun?
    17. Sanırım iyi. 
  5. Kitaplığında uzun süredir okunmayı bekleyen o kitabın adı ne?
    Sanırım en uzun süredir okunmayı bekleyen Sookie Stackhouse serisidir. Her zaman urban fantasy okuyacak ruh halinde değilim. En son 4. kitabın başlarında bir yerlerde mola vermiştim, orada kaldım öylece. = )



  1. En son okuduğun kitapta en sevdiğin karakter kimdi? 
    En son The Holy Grail/Kutsal Kase'yi okudum ve kurgu dışıydı. Belirli bir kimseyi anlattığı söylenemez ama Kral Arthur efsanelerine bayağı değiniyordu. O halde, Kral Arthur diyeyim bari. = )
  2. Şu anda okuduğun kitabı tarif eden 3 özel kelime nedir? 
    Ortaçağ-Gizem-Eco. = ) (Il Nome Della Rosa/Gülün Adı.)
  3. Şu anda okuduğun kitabın ilk cümlesi nedir?
    Doğal Olarak Bir El Yazması
    "16 Ağustos 1968'de Vallet diye bir rahip tarafından kaleme alınmış bir kitap geçti elime: Melk'li, Dom Adso'nun, Dom J. Mabillon'un baskısından Fransızcaya çevrilmiş elyazması (Presses de l'Abbaye de la Source, Paris, 1842)."  (Il Nome Della Rosa/Gülün Adı.)
  4. En son okuduğun kitabı kitap kahramanlarından birine hediye edecek olsan kime ederdin?
    "Sevgili Arthur, gerçekten var mısın yok musun emin değiliz ama bak insanlar çağlar boyu hakkında neler düşünmüşler. Faydalı bulacağını ve seni yer yer gülümseteceğini düşünüyorum. Vampirella." = ) 
  5. Şu anda okuduğun kitabı sen yazacak olsan ona ne eklemek isterdin?
    Oh, God. Ne desem bilmiyorum. Belki şu yapıların tasvirlerini farklı yazardım. "Yaklaşınca dörtgen biçimin köşelerinin her birinden beş kenarı dışarıdan görülen yedigen birer kule oluştuğunu gördük - yani, dışarıdan beşgen gibi görünen daha küçük dört yedigeni..." Ya da bu durum belki de "iyice anlaşılabilir olsun" niyetinden doğmuştur. 

  1. Kitaplığında en çok bulunan tür?
    Klasikler ile genç yetişkin romanları yarışıyor diyebilirim. 
  2. Kütüphaneden ya da birinden en son ödünç aldığın kitap?
    Çok uzun zaman oldu! En son kütüphaneden aldığım kitaplar Number the Stars/Yıldızları Saymak ve Nancy Drew romanlarından ikincisi olan The Hidden Staircase'di. Bunları 14 Ocak 2013'de okuduğumu söylüyor Goodreads. 
  3. Tavsiye bir kitap istesem?
    Okunmadıysa özgür iradeyi, toplumu ve şiddeti sorgulayan A Clockwork Orange/Otomatik Portakal
  4. En son hediye ettiğin kitap?
    The Elite/Elit
  5. Sonunu beğenmediğin bir kitap?
    Yine en son okuduğum romanlar arasından seçeceğim. Çünkü çoğu kitabın sonunu hatırlamıyorum. = ) Don't Call Me Baby. (Yorumumu okumak istersen tıkla.) Kitaptaki anne ile kız arasındaki çözülmesi zor sorunların öylece çözümlenmesi bana göre inandırıcılığa darbe vuruyordu. Farklı dünya görüşüne sahip insanlar arasındaki sorunların çözümü daima zorlayıcı olmuştur, hatta çoğu zaman çözülemez bile. Tüm insanlık tarihi bunu söylüyor. 

        1 yorum:

        1. Çok eğlendim, harika sorular oldu. Cevaplar da ayrıca güzel olmuş bence. A Clockwork Orange'ı da okumak istiyorum, hatırlattığın iyi oldu.

          İşte benim cevaplarım: http://bookowski-tkkb.blogspot.com.tr/2014/02/3-blogger-ile-sayfalar-cevirirken.html

          YanıtlaSil

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...