21 Mart 2014 Cuma

Oyun Günlüğü | The Game Diaries #3: Assassin's Creed V: Zaman ve Mekan

*Update: Ubisoft, aşağıda bahsettiğim Assassin's Creed: Unity'yi tam da bu yazıyı yazdığım gün içinde onayladı ve bir sneak peak videosu yayınladı. İzlemek isteyenler için burada

Fısıltı gazetesi, bir değil iki ayrı oyundan, kimliği belirlenmiş bir suikastçıdan ve yaşadığı dönemden bahsediyor.

Fransız kökenli Ubisoft'un 2007'de başlattığı Assassin's Creed macerası, satış grafikleri umdukları gibi giderse daha uzun seneler devam edecek gibi görünüyor. Çünkü Doctor Who misali baş karakter kimi zaman değişse de zaman makinası tadındaki muhteşem icat Animus'ın sizi götüremeyeceği bir tarih yok. Düşününce son beş ay içinde Assassin's Creed: Black Flag ve Freedom Cry isimli DLC/Standalone hariç Arena adında Constantinople temalı bir kart oyunu, Pirates isimli bir mobil oyun ve serinin tek kadın suikastçısıyla Assassin's Creed: Liberation'ın HD versiyonu piyasaya sürüldü. Aşağıda okuyacaklarınız doğru çıkarsa 2014'te de iki yeni oyunumuz olacak.

Peki, seride bir sonraki durak neresi?

Hayran kitlesinin istediği belli başlı dönemler ile mekanlar vardı ve bunlardan Ubisoft da haberdardı. Aralarında Feodal Japonya'da yer alıyordu ve düşününce oldukça ilginçti. Fakat oyun dünyasının "güç" sahibi kadınlarından Ubisoft'dan Jade Raymond, bir süre önce yaptığı açıklamada bu ihtimali ortadan kaldırdı: Hayır, yeni oyun Japonya'da geçmeyecek. 

Diğer muhtemel dönemler arasında Fransız Devrimi ve Endüstri Devrimi İngiltere'si yer alıyordu. Söylentilere göre Endüstri Devrimi ile ilgili zamanında Ubisoft'un Tumblr hesabında bir şey -ne ise artık- paylaşılmış fakat hemen silinmiş. Diğer yandan, çizgi roman serisinden yola çıkarak 19. ve 20. yy.'da Rusya ve Brahman volume'undaki Hindistan da ihtimaller arasına giriyordu.
Dedikodulara biraz daha kulak kabarttığımızda Endüstri Devrimi İngiltere'sinde geçerse, Samuel Fey adında bir girişimcinin Viktorya Dönemindeki suikastçıların arasına girmesini konu edinen bir oyundan söz edenleri duyuyorduk. (Kaynak olarak da Ubisoft'un gizemli bir şekilde erkenden internete sızan tanıtım bülteni gösteriliyordu.) Yukarıda bahsettiğim çizgi roman serisinden yola çıkan grup ise oyun Rusya'da geçecek ve suikastçımızın adı da Nikolai Orelov olacak diyordu.

İşte bunlar konuşula dursun, yepyeni görseller internete sızdırıldı. 19 Mart'ta belli başlı oyun sitelerinden Kotaku'ya kimliğini bilmediğimiz biri tarafından gönderilen oyun içi görsellerinde ismi Arno/Harno olarak anılan ve "parkour" özelliği bulunan yeni bir suikastçının 18. yüzyılda Paris'de dolaştığı görülüyor. Yeni nesil konsollar için geliştirildiği söylenen bu oyunun adı da "Assassin's Creed: Unity" olarak geçiyor. Ne kadar doğru bilmiyoruz ama insan merak etmeden duramıyor. (Görsellerden biri hemen aşağıda. Devamı ise yazının sonundaki kaynak adreste.)

2014 içinde bir değil tam iki tane oyun çıkacak diyenler, sadece PS3 ve Xbox 360 için geliştirilen özel oyunun adının da Assassin's Creed: Comet olacağını söylüyorlar. Bu oyuna ilişkin henüz bir görsel bulunmuyor. Belki de temeli, şu Tumblr'daki gizemli ipucuna dayanıyordur.

Söylentiler gerçekten insanın başını döndürüyor ve ihtimaller kesinlikle heyecan uyandırıyor. Tahminlerin ne kadar doğru çıkacağını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.

**Kotaku'daki Görseller.

2 yorum:

  1. Senin yüzünden şu oyunu oynamayı deneyeceğim en sonunda, o kadar beceriksizim ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerden başlamak lazım. = ) Ubisoft, en son resmi blogunda "Let them eat cake!" yazdı, bakalım oyunda Marie Antoinette nasıl yansıtılacak!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...