27 Temmuz 2011 Çarşamba

İnceleme: Succubus Blues





Richelle Mead tarafından kaleme alınan Succubus Blues sıradışı bir urban fantasy serisinin ilk kitabı. Mead'in yarattığı doğaüstü varlıklarla çevrili bu evrende, ismini Georgina Kincaid olarak lanse eden bir succubus'ın sıradışı günleri ve geceleri anlatılıyor.

Succubuslar, erkeklerin ruyalarına girip onları baştan çıkartan şeytanın çocukları olarak bilinir. Georgina Kincaid, geceleri bu görevini yerine getirirken gündüzleri normal bir hayat sürmeye çalışan genç ve güzel bir kadın. Gündüzleri bir kitapçıda çalışan Georgina, "normal" bir hayat tarzı olduğuna çalışma arkadaşlarını inandırabilecek kadar da profesyonel bir succubus.

Bu tip doğaüstü varlıkların bahsi açıldığında, en merak edilen konuların başında yetenekleri gelir hiç şüphesiz. Kincaid'in yapabilecekleri arasında, müthiş bir hızla görünüş/şekil değiştirme geliyor. Bu etkileyici 'shapeshifting' yeteneği her ne kadar "gece görevlerinde" pratik ve yararlı olsa da kullanmak tehlikeli olabiliyor; neticede bu değişim Georgina'nın enerjisinin bir kısmını da beraberinde götürüyor. Enerji kazanmak için kurbanlara ihtiyaç duyan karakterimiz, kurbanının bekaret/masumiyet ölçüsüne göre enerji kazanabiliyor. Kitabın başlarında şahit olduğumuz gibi, eğer bakir bir erkeği baştan çıkartırsa yüksek miktarda güç kazanıyor, adeta ışık saçıyor. Birkaç gün süreyle yayabildiği bu ışık sayesinde de tüm erkeklerin dikkatini üzerinde toplayabiliyor. Daha çekici, sempatik ve karşı konulmaz bir hal alıyor. İnsanlar anlam veremese de Georgina'ya doğru adeta sürükleniyorlar.

Tüm bu ana hatlara yazarın kullanmış olduğu renkli tasvirleri ve eğlenceli sözcük seçimlerini de eklerseniz ortaya yer yer güldüren egzantrik maceralarla dolu bir roman çıkıyor.


Orijinal Adı: Succubus Blues (Georgina Kincaid, #1)
Yazar: Richelle Mead
Anahtar Kelimeler: Succubus, Şehvet, Macera, Shapeshifter, Aşk.
Puan: 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...