28 Temmuz 2011 Perşembe

Okuma Listesi: Die for Me (by Amy Plum)

Paris sokakları, sanat ve aşk bu kitapta bir kez daha bir araya geliyor. Amy Plum, yarattığı Vincent karakteri üzerinden aktardığı paranormal öyküde bizleri "revenant" olarak adlandırılan özel yeteneklere sahip ölümsüzler ile tanıştırıyor.



Ailesini kaybettikten sonra, gönülsüzce Brooklyn'den Paris'e taşınan Kate Mercier, bu acı dönemi atlatmak için kitaplara ve Fransız sanatına yönelir. Çok geçmeden yeni tanıştığı Vincent'a gönlünü kaptırır. Fakat Vincent, insanlığı kurtarmak için defalarca kendini kurban etmek zorunda olan ölümsüz bir "revenant"dır. Kitaba adını veren revenantlar (Fransızca: "geri gelen") insanları türlü tehlikelerden korumakla görevli ölümsüz paranormal yaratıklardır.


Öte yandan, Vincent kendisi gibi ölümsüz olan fakat insanları öldürmek için yaratılmış şeytani "numalarla" da savaşmaktadır. Kate, kendini yüzyıllardır süre gelen bu doğaüstü savaşın ortasında bulur ve Vincent'ın kendini sürekli tehlikeye atarak varoluşunu sürmesine dayanamamaktadır.


Konusu itibariyle bir hayli ilgi çekici olan Revenants serisinin ilk kitabı Die for Me, yazarı Amy Plum'ın da ilk romanı olma özelliğini taşıyor.

2 yorum:

  1. sadece kapağı için alınabilecek kitaplardan

    YanıtlaSil
  2. rukiye akbıyık5 Nisan 2012 21:28

    bence kendisinide okuyun çok güzel bir kitap ben daha yeni aldım ve bitirdim müthişti...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...