3 Ocak 2013 Perşembe

İnceleme: Wicked Kiss

Öpücükle çalınan ruhlar, imkansız aşklar, melekler, iblisler ve kaosun ortasında bir şehir.



*Düşük dereceli spoiler alarmı.

İlk kitabın kaldığı yerden devam ediyoruz. Samantha, hem kendini hem de sevdiklerini kurtarmak için koşuşturup duruyor. Hem kendisi hem de etrafındakilerle ilgili birçok gerçeği ortaya çıkartıyor. (İlk kitaptaki karakterleri daha iyi anlamak açısından faydalı sırlar bunlar.) Fakat tüm bunların ortasında, neredeyse herkes tarafından itilip kakılıyor. Roth, Kraven ve hatta biricik aşkı Bishop bile bazen öylesine anlamsızca sert davranıyor ki okurken rahatsız edici bir hal alıyor.



He was mad that I hadn't tucked tail between my legs and scurried home like a good little monster.


Wicked Kiss, Nightwatchers serisinin ilk kitabı Dark Kiss kadar ilgi çekici değil ("Nerede o ilk 'karanlık öpücüğün' yarattığı his?") ve "elimden düşmedi" dedirtecek kadar sürükleyici bir etki yaratmıyor. Hali hazırda tanıdığımız Samantha, Bishop ve kötü çocuk/iblis Kraven'a ek olarak Cassandra isimli yeni bir karakterin de kitaba dahil edilmesi hoş olmuş fakat davranışlarının tahmin edilebilirliği ile sürprizlere mahal vermeyen, flat bir yan karakter olarak kalıveriyor. Diğer yandan Kraven iyice zıvanadan çıkmış bir halde. Her şeyle ama her şeyle dalga geçebilmesi, zırt pırt Samantha'ya "yazması" ve Bishop'a sataşması sinir bozabiliyor.





Something has been released here, something beyond the gray. It devours all that is good. And the lost ones wander, their numbers growing daily. They search for escape, just as we all do. But they're trapped, just like we all are. You already know this—you know more than you think you do.


Wicked Kiss, kitabın sonlarına doğru bir nebze renklenen bir atmosfere sahip. Son sayfalarda ilk kitabın verdiği tadı alabiliyorsun ama genel anlamda birkaç adım geride kalıyor. Ayrıca, bu 440 sayfalık kitapta çok fazla olay yaşanıyor, belki de iki kitaba bölünebilecek kadar. İşte bu hızla tüketilmesi beklenen aksiyon bir süre sonra yoruyor. Tüm bu nedenlerle, bazı beklentilere kapılmadan okunması gereken, yer yer eğlendiren bir genç yetişkin romanı olarak kalıyor.


Anahtar Kelimeler: Melekler ve Şeytanlar, Macera, Aşk, Gizem.
Puan: 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...