27 Nisan 2014 Pazar

Ekran Başında: "Sword Art Online"

Zaman zaman izlediklerimden bahsedeceğim "Ekran Başında" isimli kategorinin ilk yazısına hoş geldin.




Birkaç gün önce bir internet sitesinde öncelikle Japonya'da çıkan bir PS Vita oyununun yerelleştirilip batıya getirileceği haberini okumuştum: Sword Art Online: Hollow Fragment. Aynı adı taşıyan popüler anime serisi ise bana tamamıyla yabancıydı. Bir forumda karşıma çıktıktan sonra izlemeye başladım ve topladığı ilgiyi hak eden bir seri olduğunu fark ettim. 



Evvela bilmeyenler ve keşfetmek isteyenler için animenin konusuna değinelim:

Beta testlerine katılan seçilmiş oyunculardan sonra Sword Art Online isimli MMORPG oyunu, kapılarını sadece 10.000 oyuncuya açar. Öyle büyük bir ilgi görür ki bazı oyun severler, günlerce sırada bekleyerek oyuna kavuşurlar. Oyunun en büyük özelliği, bugünlerde yine gündemimizde olan Virtual Reality aygıtlarının aşmış bir versiyonu olan Nerve Gear'dır. Dahili bataryası olan bu kask benzeri cihazı kafana geçirip yatağına uzanırsın ve oyun başlar. Dizinin ilk bölümünde ilk günün heyecanını yaşayan oyuncularla karşılaşıyoruz. Level kasmaya başlayanlar, etrafı gözlemleyenler, arkadaş edinmeye çalışanlar... Fakat ortada yanlış giden bir şeylerin olduğunu keşfetmeleri de uzun sürmüyor: Oyunun "log out" tuşu yok. İşte böylece herkes, oyuna hapsoluyor ve bu garip, tehlikeli macera başlıyor. 


Erebos ve Ready Player One/Başlat - Ready Player One kitaplarını okuduysan, bu konu sana yabancı gelmeyecektir. Özellikle, bahsettiğim ikinci kitapta SAO benzeri bir dünya söz konusuydu. Birebir yaşadığın, hissettiğin, son derece detaylı ve gerçekçi bir evren kurulmuştu. O kitaptaki fark, oyun severlerin artık yaşanmaz hale gelen gerçek dünyalarından bilinçli tercihleriyle ayrılıp oyunda var olmak istemeleriydi. Bu animede ise oyuncular, oyunun yapımcısı tarafından bu evrene hapsediliyorlar ve tek bir çıkış yolu var: Oyunu bitirmek. Game over, her iki dünyada da ölüm anlamına geliyor.

2022'de başladığı belirtilen bu ölümüne maceranın baş karakteri Kirito, oyunun bin kişilik beta tester grubundan olduğu için şansı sıradan oyunculardan daha yüksek. Fakat oyunun final versiyonunu ilk defa gördüğünden ve testlerden sonra bazı kilit noktalarda farklılıklar olduğundan Kirito da her şeye hakim değil. Bakalım Kirito, çoğu oyuncuya göre tamamlanması imkansız görünen bu devasa oyunu bitirip hayatta kalacak mı!

*İzlemek istersen, orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı haliyle kolayca bulabilirsin. 

5 yorum:

  1. Başlamıştım ama 5 ya da 6. bölüm de kaldım. Pek benlik değil ama resimlerinden falan baya merak etmiştim. Belki devam ederim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk yedi bölümünü izledim ve devam ediyorum. Dediğin gibi nette bir dünya şey paylaşılıyor. Harika fan art'lar var. Araştırırken spoiler'a denk gelmiş bile olabilirim. = )

      Sil
  2. Wow. Gerçekten hoş konusu var. Kitapları okumasam da konularına hakimim. Evet sen anlatırken aklıma geldiler. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem benzer hem farklı hikayeler. Fakat gerçekten ilgiye değer. Boş vaktin olduğunda göz atabilirsin. = )

      Sil
  3. "keşke komple unutsam da tekrar aynı heyecanla izlesem" dediğim serilerden :)
    ilk izlediğimde nasıl deli gibi zırladığımı unutamıyorum. 2. sezon'un 1. sinin tadını vereceğini hiç sanmıyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...