31 Temmuz 2014 Perşembe

Vampirella'nın Kitaplığı | Vampirella's Bookshelf #2

İlk kitaplık yazımı 17 Ocak'ta yazmıştım. İkincisi ise şimdi burada.

Sosyal medyadan aldığım tepkilere göre kitaplığımda en çok merak edilen kitaplar orijinal dilindeki romanlar. Bu yazı için de farklı türlerde ve orijinal dilinde basılmış genç yetişkin romanları seçtim: Michelle Rowen'ın Dark Kiss'i ve Maureen Johnson'ın The Name of the Star'ı.




Aslında iki yazar da ülkemizde kitaplarını yayımlatabilenlerden. Michelle Rowen, DEX etiketli Fallen Kingdoms/Yıkılan Krallıklar kitabının yazarı fakat o seride mahlası Morgan Rhodes'u kullanıyor. Yazar, hem gençler hem de yetişkinler için yazıyor ve onlarca farklı romanı mevcut. Bendeki basılı kitabı ise genç yetişkin paranormal romance türündeki Nightwatchers serisinin ilk romanı Dark Kiss

Toplam 348 sayfalık bu kitabı, birkaç sene önce Amazon UK'den almıştım ve hatırladığım kadarıyla dört gün içinde gelmişti. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum; Amazon'la ilgili her zaman için tek sorun kargo ücreti oluyor. Biraz daha makul olsaydı, herhalde evimizi Amazon kutularıyla doldururduk. = ) Kitabın kapak tasarımı ahım şahım değil ama mavi ve siyahın uyumu harika. Harlequin UK/Mira Ink baskısı olduğu için Amerikan baskılarına göre daha ufak ve yazıları da daha küçük. Ama elde tutması kolay, şu kazık gibi eğip bükemediğin kitaplardan değil. (Sana bakıyorum Artemis Yayınları.) Bunun dışında kitabın bir de Richelle Mead tarafından onaylı olduğunu belirteyim. Ön kapakta belirtildiği üzere şöyle demiş: "Gorgeous angels, suspense and romance..." 


Bahsedeceğim diğer kitabı ise D&R'dan almıştım: The Name of the Star. Bu yazarın da ülkemizde pek bilinmeyen bir kitabı (13 Little Blue Envelopes/13 Küçük Mavi Zarf) basılmış. Ön kapakta "Karındeşen Jack geri döndü..." sloganı ve Cassandra Clare'in tavsiyesi de bulunuyor. O da şöyle demiş: "A gorgeously written, chilling atmospheric thriller." Hımm, bu iki kitaptaki yazar tavsiyelerinin anahtar kelimesi "gorgeous" demek. = ) Bu kitap da ayrıca UK baskısı ve 372 sayfadan oluşuyor. Bazı cümleleri sarı renkli kalemle işaretlemişim. Mesela: "For fools rush into where angels fear to thread." (Tercümesi "Meleklerin uçup gitmeye korktuğu yerlere budalalar koşarak giderler," olabilir.) Bu cümle Alexandre Pope'un "An Essay on Critisicm" eserinde geçiyor ki üniversitede sorumlu olduğumuz metinlerden biriydi ve yine üniversitede okuyup beğendiğim Where Angels Fear to Thread isimli kitabın isim babasının kim olduğunu gösteriyor. 

*Dark Kiss ile ilgili detaylı yorumumu okumak istersen tıkla. (Daha sonra yayınevi gönderince serinin ikinci kitabı Wicked Kiss'i de okumuş ve yorumlamıştım. O da burada.)
**The Name of the Star ile ilgili yorumum ise burada

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. = )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...