12 Aralık 2015 Cumartesi

Oyun Günlüğü | The Game Diaries #23: Merakla Beklediğim 2016 Oyunları

Bir oyun sever olarak 2016'dan beklediğim ne çok şey var!



Öncelikle Persona 5!

Bu yazıyı yazmayı düşündüğüm sıralarda GameInformer'da yeni bir röportaj yayınlandı. "New Persona 5 Details You Won't Find Anywhere Else" başlıklı yazıda adı üstünde başka hiçbir yerde bulamayacağım yeni detaylardan bahsediyorlardı. Bana sorarsanız röportajın en ilgi çekici kısmı ise P5 karakterlerinin kendi seçimleriyle maceraya atılmalarıydı. Hayatımda oynadığım en iyi oyunlardan biri olan P4G'deki karakterler, spoiler vermeden belirtmek gerekirse kendilerini bir dizi tehlikeli, ürpertici, heyecan verici olayın içinde buluyorlardı ancak P5 için durum biraz farklı olacak. Oyunun protagonisti, Ann, Ryuji, Yusuke ve Morgana, kişilik arayışları ve toplumu değiştirme arzusu sonucu kendi özgür iradeleriyle harekete geçecekler. Sonra bir de ortaya personamız Arsène (Arsène Lupin/Arsen Lupen) çıkacak tabii. Onu da unutmamak lazım. 

Uncharted 4: A Thief's End!

Pekala, bana 18 Mart'a kadar PlayStation 4 aldırtacak oyun diyebiliriz. (Sanırım artık vakti geldi.) Sully de ölmezse, benim için yılın en keyif verici oyunlarından birine dönüşebilir. Ölürse, eh, o zaman fikrimi değiştirebilirim. 



Açıkçası geçtiğimiz günlerde gerçekleşen PSX konferansında yayınlanan yeni fragmanlar göz alıcıydı. Yeni eklenen "cutscene sırasında diyalog seçimi yapma" özgürlüğü ne gibi bir fark yaratır bilmiyorum ama klasik bir Uncharted deneyimi benim için yeterli olacak. 

Final Fantasy XV!

2016'da çıkma ihtimali var. Çıkmama ihtimali de var. On senedir hazırlanan bu görkemli oyunun şimdilik yayınlanan kimisi gameplay içerikli fragman ve hazırlık aşamalarıyla ilgili videolarını izlemekle yetineceğiz. Söylenenlere bakılırsa 19-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Jump Festa 2016 sırasında yeni bir demo da görebilirmişiz.



İşte en çok bu üç oyunu merak ediyorum. Ancak hepsi bu değil. 

Tabii ki.

PlayStation ekibi tarafından Yakuza serisinden Yakuza 0/Yakuza Zero'nun batıda yayınlanacağı duyuruldu ve takip listemde üst sıralara çıktı. (Belki Yakuza 6 ve Yakuza Kiwami için de umutlanabiliriz.) Her ne kadar yeni ana karakterinin hikayesiyle birlikte bambaşka bir hal almış gibi dursa da New Orleans'ta geçecek Mafia III, en sevdiğim yarış serisinden Gran Turismo Sport ve hatta Telltale Games'in yeni Batman projesi de beklediğim oyunlar arasında. Bunlara her geçen gün nasıl oluyorsa daha da ilgi çekicisi duyurulan, Firewatch, We Happy Few, Kingdom Come: Deliverance, Hyper Light DrifterAlone With You ve Stardew Valley gibi bir dünya irili ufaklı indie'yi de ekleyin. Ertelenme ya da iptal edilme olasılıkları bir yana, sadece üç beşi bir araya geldiğinde bile ortaya yeni yılda saatlerde, günlerce, haftalarca deneyimlenecek heyecan verici maceralar çıkıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...