4 Ocak 2016 Pazartesi

Oyun Günlüğü | The Game Diaries #24: Ne Oynasam? (Android Edition)

Ta-daa! 

Karşınızda 2016'ın ilk oyun günlüğü yazısı.


Hiç beklenmedik oyunların büyük kazançlar elde etmesi sonucu artık neredeyse herkesin "oyun yapımcısı" olduğu bu devasa platformda eğlenceli bir şeyler bulmak hiç de kolay değil aslında. Son bir aydır tonla oyun yükledim ve çoğu birkaç dakika içinde kendini sildirdi. Elbette aralarında ilgimi çeken oyunlar olmadı değil.



Neko Atsume: Kitty Collector




Yazıya bu sevimli şeyle başlamak istiyorum. Aslında gameplay açısından bahsedilecek pek bir şeyi yok ve tüm sermayesi liseli Japon kızların "kawaii" diye bağırmasına yol açabilecek bu sevimlilik.

Uygulama açılır açılmaz bir bahçeye sahip oluyorsunuz ve bu bahçeye kedileri çekmek için mama kabını dolu tutup çeşitli eğlenceli şeyler koymanız gerekiyor. Tabii ki kediler için eğlenceli şeylerden bahsediyorum. Koli, kesekağıdı, sepet, yumak. Daha sonra uygulamayı kapatıyor ve gün içinde ara sıra açıp küçük misafirlerinizi yakalıyorsunuz. Fotoğraflarını çekip albüm yapabilir ya da kendi kendinize ne kadar sevimli olduklarını söyledikten sonra uygulamayı tekrar kapatabilirsiniz. Bahçenizi yeni şeylerle doldurmak ve genişletmek için de bu sevimli canavarlardan alacağınız hediye balıklara güvenebilirsiniz.

Fallout Shelter



Fallout evreninin minik bir kopyasında geçen bu oyunda başarılı olmak için yapmanız gereken bir dizi şey var. Yaşattığınız insanları uygun görevlere atamalı ve elektrik, su, gıda gibi temel gereksinimlerini kendi başlarına karşılayacak konuma getirmelisiniz. Ara sıra wasteland'e gönderdiğiniz insanlar da çarkı döndürmek için faydalı oluyor. Tabii ki ölmeden geri dönebilirlerse. Sığınakta çat kapı gelecek haydutlara, yangınlara ve radyoaktif haşere saldırısına karşı da hazırlıklı olmalısınız.

Hımm, hasılatı araştırmadım ama Bethesta geçtiğimiz günlerde yeni bir mobil oyun stüdyosu kurduğuna göre kazançları çok iyi olmalı. Şöyle bir bakınca FS, gerçekten şu ana kadar oynadığım en iyi mobil oyunlarından biri ve üstelik sürekli oyuncuyu soymaya da çalışmıyor.

Mortal Kombat X




Pekala, bunu sırf Shao Kahn'ın muhteşem sesi ve muhteşem kahkahasını duymak için oynuyor olabilirim. (Dünyanın en iyi Shirai Ryu diyen adamı?) Sonra bir de karakterleri RPG usulü güçlendirme olayı ilgimi çekiyor. Yoksa dövüş sırasında ekrana hızla dokunup durmaktan (bir de grafiklerin diğer mobil oyunlara kıyasla ne kadar üstün olduğunu söyleyip durmaktan) başka yaptığımız bir şey yok.

Alphabear



Daha önce bir konsol oyunuyla isimlerini duyduğum Spry Fox ekibinin bu mobil oyunu için kısaca Scrabble'ın ayılı versiyonu diyebiliriz. Yüksek skorlara ulaşarak çeşitli özelliklerde ayıları (vampire bear, franken bear, unicorn bear gibi şeylerden bahsediyorum) toplayabilir ve bu ayılar sayesinde daha da yüksek skorlara ulaşabilirsiniz. Esprili sunum ve mobil platformun olmazsa olmazı sevimli karakterlerle eğlenceli bir puzzle oyunu diyebilirim. Tek derdi (Android 5.0'da) sık sık çökmesi, goddamnit.

Tüm bunlar bir yana, 80 Days, Sorcery! ve  Monument Valley gibi yurdışındaki oyun severlerin sıkça tavsiye ettiği yapımların da yer aldığı istek listemde an itibarıyla 40+ oyun var ve kısa süre önce Hearthstone: Heroes of Warcraft'e de başladım. Yani, artık dünyada Hearthstone oynamayan tek insan ben değilim.

Siz neler oynuyorsunuz?
Mobil oyunlar ve plaformun geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Herkese şimdiden iyi eğlenceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...