12 Nisan 2016 Salı

Tag: Yak, Yeniden Yaz, Tekrar Oku

Sevgili PeriodicLibrary'nin daveti üzerine "Yak, Yeniden Yaz, Tekrar Oku" etkinliğine katılıyorum. Siz de katılmak isterseniz cevaplarınızı bize ulaştırabilirsiniz. 



Kurallar:


  1. Okuduğun kitaplardan rastgele üç tanesini seç.
  2. Seçtiğin kitaplardan hangisini yakacağına, yeniden yazacağına ve tekrar okuyacağına karar ver.
  3. En az üç tur tamamla.
1. Tur:

Yak: Black Ice/Siyah Buz
O karakterler, ah o tutarsız, sinir bozucu, beş para etmez karakterler... Sonra o inandırıcılıktan yoksun, abartılı kurgu...  (Yorumum burada.)
Yeniden Yaz: Lying Out Loud
Eğlenceliydi ama çok daha iyi olabilirdi diye düşündüğüm kitaplardan biri. Yazarın The DUFF/SAP sonrası elini geliştirmiş olması ve bizi olumlu anlamda şaşırması gerekirdi. (Yorumum burada.)
Tekrar Oku: Poison Princess
Tercüme ettiğim en keyiflendirici kitaplardan biriydi. Hem olay örgüsü hem de karakterler ilgi çekiciydi. Üstelik yan karakterlerden birini çok sevmiştim. Bir gün oturup tekrar okuyabilirim.

2. Tur:


Yak: The Deal/Anlaşma
"Kötü çocuk" yaratacağım diye ortalıkta "bak benim penisim var" şeklinde dolanan saçma sapan karakterler yazmaya başladılar iyice. Üstelik kitaptaki en büyük sorun bu değildi. Yak gitsin. (Yorumum burada.) 
Yeniden Yaz: Will Grayson, Will Grayson/Tek İsim Tek Kader
Sevmek isteyip de sevemediğim kitaplardan biri. Bir türlü ısınamadığımdan yarıda bırakmıştım. Özellikle Levithan'in yarattığı karakter beni şaşırtmıştı. Olumsuz anlamda.
Tekrar Oku: Prophecy of the Sisters/Kehanet
2013'te okuduğum bu kitapla ilgili neredeyse hiçbir şey hatırlamıyorum. Ancak gotik atmosferi hayal meyal aklıma geliyor ve üstelik zamanında 4/5 vermişim. Az önce yorumuma baktığımda içinde astral yolculuğun da olduğunu gördüm. Hımm... Tekrar okumaya değer. (Yorumum burada.)

3. Tur:


Yak: Obsidian/Obsidiyen
Ahahaha... Madem kendimizi kaybettik, kitapları yakıyoruz, bari yaktığımıza değsin. (Yorumum burada.)
Yeniden Yaz: Reached/İsyan
Genel anlamda beğendiğim bir genç yetişkin distopya serisiydi ancak son kitapta sevmediğim birçok şey olduğunu hatırlıyorum. (Yorumum burada.)
Tekrar Oku: Water for Elephants/Filler İçin Su
Listeyi sadece genç yetişkin ve yeni yetişkin kitaplarından oluşturmak istemeyen blogger'ın son anda eklediği leziz yetişkin romanı. Tekrar okunmayı da hak ediyor elbette. = )

4 yorum:

  1. Öncelikle katıldığın için çok teşekkürler ^____^
    Obsidiyeni yaktığına çok sevindim :D Bir saniye için de olsa biraz korktum acaba ne çıkıcak diye ama yaktığını görünce çok rahatladım :D
    Buradan direkt Kehanetin yorumuna geçiş yapıyorum çünkü astral seyahat dedin beni kazandın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davet ettiğin için asıl ben teşekkür ederim. = )

      Kehanet'i olumlu hislerle hatırlıyorum. = ) Obsidiyen'de plagiarism var bile denilebilir; direkt Twilight kopyası anlar yaşanıyor. Bazı yabancı hayranları Twilight parodisi olduğunu söylüyordu ama hiç sanmıyorum. = ) Gerçi artık fanfiction adı altında birebir kopyalasan da oluyor ve satıyor.

      Sil
  2. Çok eğlenceli görünüyor :) Herkes katılabiliyor değil mi?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...