9 Temmuz 2013 Salı

İnceleme: Gölge ve Kemik

Halkının kaderi, yeteneklerinden habersiz genç bir kızın ellerinde.



Biz büyücü değiliz. Yüce Bilimlerin uygulayıcılarıyız. Bu ülkenin ve krallığın güvenliğini sağlıyoruz.

The Grisha serisinin ilk kitabı Shadow and Bone/Gölge ve Kemik'de The Shadow Fold/Karanlıklar Diyarı, cani yaratıklarıyla Ravka halkının kökünü kurutmaya hazırlanıyor. Tüm bunları durdurabilecek güce sahip olduğu ortaya çıkan "haritacı kız" Alina ise seçilmiş Grisha'ların dünyasına adım atıp hem kendini hem de halkının geleceğini kurtarmaya çalışıyor.



Dünyayı kurtarmaya çalıştığımı söylesem, bana inanır mısın?


Leigh Bardugo'nun romanının tadını ilk yüz sayfadan sonra almaya başlıyorsunuz. Yaratılan dünya ne kadar ilgi çekici olsa da belirli bir alışma süresi gerektiriyor. Okurken ara sıra kitabın en başında belirtilen Grisha sınıflarına ve haritaya göz atmakta fayda var.





Yalnızca sen ölümü düşünüp 'peki' diyebilirsin.


Kitabın en ilgi çekici karakteri, güçlü ama kimi zaman kararsız kalan Alina'dan da rol çalan Karanlıklar Efendisi. Neredeyse kimsenin kayıtsız kalamadığı ve garip bir çekim hissetmekten kendini alamadığı "gücün yakışıklı kölesi" Karanlıklar Efendisi ile Alina arasındaki kan kırmızı bağ kitabın artılarından. Diğer yandan, tam olarak karakterini çözebilecek kadar tanımamıza izin verilmeyen Malyen ile Alina'nın kitabın sonlarına doğru geçirdikleri heyecanlı dakikalar da tatlı-acı sos görevi görüyor. Ayrıca, kitapta Baghra ve Genya gibi ilgiye değer karakterlerin olduğunu da görüyorum ve devam kitaplarında hikayeyi zenginleştiren yan karakterlere daha fazla yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bir bütün olarak baktığımda, Shadow and Bone/Gölge ve Kemik'in beklentileri çok yüksek tutmadan okunduğunda pişman etmeyecek bir kitap olduğunu söyleyebilirim.


Orijinal Adı: Shadow and Bone
Yazarı: Leigh Bardugo
Anahtar Kelimeler: Sihir, Güç, Macera, Aşk.
Puan: 4

2 yorum:

  1. Mertcan Ölçer9 Temmuz 2013 20:54

    Konuyu çok beğendiim. ALIYORUM. :D

    YanıtlaSil
  2. […] Leigh Bardugo‘nun romanının tadını ilk yüz sayfadan sonra almaya başlıyorsunuz. Yaratılan dünya ne kadar ilgi çekici olsa da belirli bir alışma süresi gerektiriyor. Devamı için […]

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...