9 Nisan 2016 Cumartesi

En Çok Okunan 10 İnceleme

Bugün yayınladığım inceleme yazılarına şöyle bir baktım ve gerçekten çok fazla hit alan yazılar olsa da bazı yazıların hit sayısının henüz iki basamaktayken takılıp kaldığını gördüm. Yıllarını bloglarına adayan blogger'ların da bileceği üzere elbette hit sayısını belirleyen bir takım kriterler var. Bunlar bir yana, işin içine bir de blogumu önce wordpress'te açıp çok daha sonra kısıtlamalardan bunalarak blogspot'a taşımam da giriyor. Yine de blogger'ın sunduğu verilerden yola çıkarak çarpıcı bir sonuç tablosuyla karşı karşıyayız diyebilirim. 



İşte blogger'ın en çok tıkladığınızı iddia ettiği kitap incelemeleri:


Belirtmek gerekir ki bu kitaplardan sadece Paper Towns/Kağıttan Kentler'i Türkçe tercümesiyle okudum. Eh, listede The Heir/Veliaht Prenses ile Every Day/Her Gün de var aslında ama... o kitapları zaten ben tercüme ettim. Üstelik Every Day/Her Gün yorumumu kitabın Türkçe hakları dahi satın alınmadan önce yazmıştım. Yani, sayılmaz. = ) Kısaca, bugüne dek çoğu kitabı Türkçe baskıları çıkmadan önce okudum ve herkesten önce bir fikir oluşturabilmeniz için blogumda yorumladım. Kimi zaman birkaç ay, kimi zaman ise seneler öncesinden. Ülkemizdeki blog okurlarının yorum yazmakla pek uğraşmadığını biliyorum. Biliyorum, biliyorum. Fakat burada da gördüğümüz gibi tercüme değil, İngilizce baskılardan yola çıkarak yazdığım neredeyse her şey -sadece yorumlar değil- ilgi görüyor ve bu da bana yeni yazılarımı hazırlarken rehberlik ediyor.

Bu arada blogumda yayınladığım tüm kitap incelemelerine buradan, daima güncel tutmaya çalıştığım puan tablosuna ise buradan ulaşabilirsiniz. Kaçırdığınız bir şeyler var mı?

*Bonus:

Burada bir de çok ama çok az hit alan incelemeler var! = ) Onlara da göz atmak ister misiniz?

İşte en az hit alan yorumlar:
  1. Arclight - Bir numara oldu ama pek iyi bir şeyde değil!
  2. No Ordinary Excuse
  3. The Punk Ethic ve Pretty Crooked - Ortak kader!
  4. The Everafter
  5. Confessions of an Angry Girl
Bir sonraki yazıda görüşene dek.

1 yorum:

  1. sizi bir etkinliğe davet ediyorum :))
    http://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2016/04/mim-yak-yeniden-yaz-tekrar-oku.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...